. Ma Auguszta napja van.
Őrizetben a Kádár utcai gyilkos
2011-07-09 09:13:20
Őrizetben a Kádár utcai gyilkos

Őrizetben a Kádár utcai gyilkos

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Bács- Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésének köszönhetően 5 nap alatt elfogták a XIII., Kádár utcai emberöléssel gyanúsítható férfit.

 

Mint arról korábban hírt adtunk, 2011. július 3-án a késő délutáni órákban a kerületi Kádár utca egyik lépcsőházában, egy fiatal nő holttestét fedezték fel. A helyszíni szemle és az orvosi vélemény alapján  megállapítható volt, hogy bűncselekmény történt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást és nagy erőkkel azonnal megkezdte az elkövető felkutatását. A tanúvallomások alapján  a gyilkost gyorsan  beazonosították az életvédelmi nyomozók és elrendelték országos körözését, valamint intézkedtek nemzetközi elfogatóparancs kiadására.


A bűncselekménnyel gyanúsított szerb férfi autóját a gyilkosság másnapján találták meg a rendőrök a bács-kiskun megyei Soltvadkerten.


2011. július 7-én hajnalban egy állampolgár arról tett bejelentést a soltvadkerti körzeti megbízottnál, hogy egy ismeretlen, terepruhát viselő férfit látott a Soltvadkert külterületén lévő nádasban. A járőr egy nyomozóval együtt kiment a helyszínre és az elhagyatott helyen levő emberben felismerték a körözött személyt. A bujkáló férfi a rendőrök határozott fellépésére azonnal megadta magát, semmilyen ellenállást nem tanúsított.


A nála lévő okmányokból egyértelműen megállapították az intézkedő rendőrök, hogy a BRFK által körözött P.E. szerb állampolgárt fogták el.


A férfi ruházatából átvizsgálásakor zsebkés, fegyver, lőszerek és feltehetően éles kézigránát került elő. A fegyvereket, lőszereket igazságügyi szakértő vizsgálja.


Az ügyben a további eljárást emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt- a férfi őrizetbe vétele mellett- a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le, és indítványozza előzetes letartóztatását.


A Rendőrség köszönetét fejezi ki az állampolgároknak, akik rendkívül sok és hathatós segítséget nyújtottak és nyújtanak a rendőröknek a bűncselekményt elkövetők beazonosítása és felderítése érdekében.

 

 

 

A rendőrség képeit és videfelvételét is megtekinthetik:

 

 

 

 

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>