. Ma Auguszta napja van.
Nincs több erőszak a meccseken
2011-06-22 20:06:19
Nincs több erőszak a meccseken

Nincs több erőszak a meccseken

„Nem szabálysértés, hanem bűncselekmény lehet a jövőben  lelátókon és a pályákon való huliganizmus.  A törvény szigorításának  az a célja, hogy nőjön a biztonság és a gyermekes családok nyugodtan ki tudjanak menni a pályákra, ne kelljen semmitől félniük.

 

A Belügyminisztérium új törvényjavaslata nemcsak jogszabály-módosításokat és szigorításokat tartalmaz, hanem pénzügyi kereteket is tartalmaz a megvalósításra.


A Magyar Labdarúgó-szövetségnek elektronikus stadionbeléptető rendszer, névre szóló jegyértékesítési rendszer kiépítésére a kormány 960 millió forint támogatást biztosít. Ezt az eltiltottak, kitiltottak nyilvántartásának elkészítésére, valamint megfigyelő rendszerek és a stadionokban lévő megfigyelési pontok kiépítésére használnák fel. Mindezek segítségével a stadionok környékén a rendőrség kamerával tudja majd megfigyelni a közterületeket, és a szurkolói csoportokat.


2012. július 1-jétől kötelező lesz a beléptetési rendszer a fokozott és kiemelt biztonsági kockázatú labdarúgó-mérkőzéseken. Hogy mindez működhessen, létrehoznak egy sportrendészeti nyilvántartást, melyből adatokat kérhetnek jegyértékesítés és beléptetés során, így az eltiltottak és a kitiltottak nem is tudnak bejutni a mérkőzésekre.


A törvényjavaslat öt törvényt módosítana:


a sportról szólót,

a rendőrségről szólót,

a Büntető Törvénykönyvet,

a szabálysértésekről szóló törvényt.

a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvényt.

További híreink
Jó páros-e a niacinamid és a C-vitamin?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugyanis ezen bőrápoló kombináció esetében nem kell kompromisszu...
2024-03-27 10:28:13, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>